Wyposażenie lokalu gastronomicznego – a zasady BHP

Kompletujemy wyposażenie lokalu gastronomicznego

Skompletowanie wyposażenia lokalu gastronomicznego nie będzie należało do najłatwiejszych czynności. Nie możemy kierować się tylko tym, co nam się podoba, jednak dużą wagę przykładać musimy do panujących obecnie przepisów, a zaznaczyć trzeba, że te są dosyć restrykcyjne. Dlatego też nie ma sensu nadmiernie kombinować, by nie odbiło się to nam czkawką, a po prostu grzecznie spełniać punkcik po punkciku. Kiedy oprzemy naszą kuchnię o produkty marki convotherm raczej nie powinniśmy obawiać się już żadną kontrolą. Oczywiście pod warunkiem, że pozostałe przepisy będą przez nas przestrzegane. Firma convotherm zyskała bardzo duże uznanie wśród osób zajmujących się gastronomią. Rzecz jasna nie pojawiło się ono znikąd, jako jakieś dzieło przypadku. Przyznać trzeba, że marka ta zapracowała sobie na zajmowaną przez siebie pozycję.

Między innymi jakością wykonania produktów, jak i przyjaznością w obsłudze. Na ową przyjazność składa się oczywiście spełnienie całego szeregu przepisów bhp, jak i wielu innych o których nie będę się tutaj rozpisywał. Firma ta oferuje bardzo ciekawe piece konwekcyjne, którym, według mnie, warto jest się przyjrzeć bliżej. Zastosowana w nich technologia konwekcji pozwala na znaczne ograniczenie konieczności stosowania tłuszczy do przygotowania jakiejś potrawy.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Bez kategorii. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz